Dedicated with all my love and passion to my sweethearts.


(3e generatie)
Faye Chakira de Luro


Op deze pagina maakt u kennis met mijn mooie en lieve Faye, ze mag zo nu en dan eens een nestje krijgen en dan alleen als ze helemaal op en top is, dus mooi aan gewicht en in een goede conditie. Voordat ze een bezoek aan een kater brengt wordt ze eerst door haar dierenarts onderzocht op haar gezondheid, zodat ik zeker weet dat ze in een goede conditie verkeert voor haar zwangerschap.Geboren op: 02-05-2019

Kleur: Chocolatetabbypoint


Gewicht: 3,5 kl

Stamboom: Limbra Cat Club >>

Bloedgroep: Aa


Inteelt percentage:

05 generaties = 4,30%

10 generaties = 5,22%


Bloedtest FeLV & FIV op: 20-05-2020 - Negatief

1e HCM/PKD  echo op: 20-05-2020 - Negatief

Patella luxatie: Vrij


Moeder: Lupita Chakira de Luro, Cocolatepoint

Vader: IC Kymco Jasper Jr. De Luro, bluetabbypoint


______________________________________


Ik heb lang gewerkt aan de mooi lijn waaruit Faye komt, dat ik dit mooi en lief meisje daaruit mag omarmen is een 2e droom die is uitgekomen! Faye stamt af uit generatie’s geteste en goed geselecteerde lijnen. Ze is een meisje met een prachtig zachtaardig, speels en ondeugend karakter, is heerlijk aanhankelijk en een lief knuffelkontje. Ze heeft een volle satijn-zachte vachtstructuur, stevige bouw, mooi romaans profiel, mooie diepblauwe ogen met een lieflijke expressie. Haar aftekeningen zijn niet helemaal symmetrie's, haar sporen wel maar het ene sokje aan haar rechterpootje loopt te hoog op. Met Faye wil ik verder werken aan deze lijn, natuurlijk staan hierin gezondheid en welzijn altijd op de eerste plaats.


Bij deze wil ik Alma, mijn lieve vriendin, bedanken dat ze mij heeft meegeholpen deze lijn waar te maken, en dankbaar dat Coquet Dale's Jasper (opa van Faye) in Faye mag voortleven.


Ook wil ik Irene van Cattery La Maison des Chats, bedanken, dat ze mij in 2016, wegens omstandigheden, te hulp is geschoten om IC Kymco Jasper Jr. de Luro (vader) op te vangen en ik daardoor alsnog de kans kreeg om mijn droom te verwezenlijken.


______________________________________


Met deze lijn is eenmalig lijnteelt toegepast, zie hieronder de uitleg:


Waarom lijnteelt (kruisen van minder verwante dieren)?


Dit is om een bepaald type vast te leggen en te verbeteren. Lijnteelt houdt in dat je fokt (in mijn geval is dit eenmalig) met verwantschap in de 3e of 4e graad. De risico’s bij lijnteelt is minder groot dan bij inteelt, het moet alleen wel worden toegepast met verevende dieren met goede voorouders. Daarnaast verarmt lijnteelt de genenpoel niet, zoals bij inteelt wel het geval is, het vertraagt deze alleen maar. Voordeel van lijnteelt is dat je weet hoe het uiterlijk, de bouw en het karakter van de nakomelingen zal uitpakken (voorspelbare nakomelingen), tevens zijn deze nakomelingen raszuiver.


Kymco (vader) en Lupita (moeder) zijn beiden mijn eigen fokjes, de ouders en voorouders van Kymco en Lupita komen of uit mijn cattery of uit cattery’s waar ik goed mee bevriend ben, beiden lijnen komen tevens ook uit geteste voorouders, waardoor ik dus met zekerheid kan zeggen dat Kymco en Lupita beiden geschikte individuen zijn om lijnteelt mee toe te passen en hiermee hun goede genen kan verdubbelen.


Onderstaand de goede eigenschappen (genen die ik verwacht te fixeren in mijn lijn) van Kymco en Lupita die ik wil verdubbelen en vast wil zetten:


- een prachtige, volle, zijdezachte vachtstructuur die makkelijk te onderhouden is,

- mooie blauwe oogkleur en de ovale oogvorm,

- grove en stevige lichaamsbouw,

- een zeer zachtaardige en aanhankelijk karakter,

- matig groot afgeronde oren,

- mooie brede kop,

- ronde wangen,

- romaans  profiel.


Door kennis te heb van de afstamming en de eigenschappen voorouders is  deze lijnteelt met succes volbracht.


______________________________________


Showresultaten:


Ondanks dat Faye een prachtig meisje is, zal ze niet voldoende punten behalen met haar aftekeningen, vandaar dat ik besloten heb niet met haar te gaan showen.