Dedicated with all my love and passion to my sweethearts.


Welkom op onze website.


Birmaan kittens in de kleuren: lilacpoint, bluepoint,  chocolatepoint en sealpoint (ook in tabby).

Onze cattery is gevestigd in het mooie Noord-Brabant te Waalwijk, samen met mijn man zijn wij gezegend met 4 kinderen, een kleindochter en twee lieve mooie birmanen, die ik via mijn website aan u zal voorstellen.

Vijftien jaar geleden verloor ik mijn lieve syper kater Vinnie. Vinnie was een buitengewone lieve en aanhankelijke knuffel kat die alles goed vond. Na mijn verlies was het niet gemakkelijk om weer een kat te nemen maar de leegte werd groter en stilletjes aan begon ik op internet een kat te zoeken die zou passen in mij gezin. Mijn oog viel op een mooie sealtabbypoint birmaan met een prachtige vacht en aftekeningen, geweldige bouw en profiel en schitterende ogen zo blauw als saffieren! Ik wilde graag weten welk karakter deze schoonheid zou hebben en na diverse beschrijvingen gelezen te hebben wist ik dat dit de kat is die perfect in mijn gezin past!

In mei 2008 ben ik mijn cattery begonnen om zo nu en dan eens een snoezig en pluizig  lief nestje te kunnen fokken. Ik ben lid van de rasclub Heilige Birmanen en geregistreerd bij de rasvereniging Limbra Cat Club.

Sinds december 2017 sta ik door het LID geregistreerd als hobby-fokker en heb ik op 22 april 2021 mijn opleiding dierverzorging met goed gevolg afgerond, dit  i.v.m ‘De Wet dieren’ en het daarop gebaseerde ‘Besluit houders van dieren’.

Onze katten mogen gebruik maken van het gehele kat vriendelijke huis op de slaapkamers van onze kinderen na. Neem ook een kijkje in onze tuin, waar onze katten vrij, en onder toezicht, mogen rondlopen.

Het fokken van birmaantjes, is een liefdevolle hobby (en passie) voor mij, daarom probeer ik op een verantwoorde manier te fokken. Ik vind het belangrijk om de rasstandaard in ere te houden, hun gezondheid en zacht karakter bovenop te stellen door zoveel mogelijk stress te voorkomen, steeds te letten op nieuw bloed en verandering van genen, door het testen probeer ik erfelijke ziektes op afstand te houden. Ik probeer te streven naar een grote genetische diversiteit door ook het inteelt percentage in mijn cattery zo laag mogelijk te houden.

Onze katten worden getest  op: HCM/PKD (echo), FIV/FeLV en op PL.


Lieve groetjes, Marja & de Luro cats