Dedicated with all my love and passion to my sweethearts.Voor u besluit om een kitten te kopen, verzoek ik u hier heel goed over na te denken, het moet geen impuls aankoop van u zijn. Een kitten is een levend wezentje wat recht heeft op een waardig bestaan, Hij/zij heeft het recht om omringt te worden met heel veel liefde en goede zorg!!


______________________________________


Onze kittens worden met heel veel liefde in huiselijke kring opgevoed, zodat ze van heel vroeg aan met alle enge geluiden, kinderen en volwassenen gewend raken. In de 14 weken dat de kittens bij ons verblijven groeien ze op tot mooie, lieve en zeer gesocialiseerde diertjes met een aantrekkelijk temperament. Pas als ze de leeftijd van 14 weken hebben bereikt , zijn ze ingeënt, gechipt, ontwormd, met alle benodigde papieren, stamboom, kitten -contract en klaar om naar hun nieuwe adoptieouders te verhuizen. Tevens mag een kitten van 14 weken oud pas verhuizen als deze minimaal 1,5 kilo weegt.


De eerste 4 weken brengen mama en haar pasgeboren baby’s in alles rust en ongestoord door op onze slaapkamer, in een mooie en veilige werpkist met 2 kamers die mijn man speciaal voor mama en haar baby’s gemaakt heeft. Zodra ze 4 weken oud zijn mogen ze naar beneden in een mooie ruime kitten-ren, ook daar zitten ze veilig in tot aan de 7e week, rond deze leeftijd hebben ze meestal wel door hoe ze eruit kunnen klimmen :). Zodra ze 4 weken zijn krijgen ze ook hun eerste hapje vlees, soms is er een kitten die daar nog helemaal niet klaar voor is en zal dan ook haar of zijn neusje er voor optrekken, deze geven wij alle tijd, rond de 5e a 6e week eten ze allemaal een hapje vlees mee. Met 4 a 5 weken zijn de kittens ook zindelijk.


Ze krijgen hier heel veel warmte en liefde, dagelijks wordt er met ze gespeeld en geknuffelt, zelf de buurmeisjes in de straat vinden het leuk om regelmatig een bezoekje te brengen om met de kittens te knuffelen en te spelen. Daarom kunnen wij met een gerust hart zeggen dat wij u een lief en zeer gesocialiseerde diertje met een aantrekkelijk temperament kunnen meegeven.


Onze kittens worden enkel verkocht aan de nieuwe eigenaar als deze eerst is komen kijken en waar wij een goed gevoel bij hebben, bij uw eerste bezoek vragen wij u om een identiteitsbewijs van uzelf te laten zien. Wij verkopen dus geen kittens enkel via internet, e-mail of telefonisch contact. Als u serieuze interesse in onze kittens heeft stuurt u ons een e-mail met informatie over uzelf en uw woonsituatie. Zodra de kittens geboren zijn wordt u op de hoogte gebracht. Zodra u een kitten(s) definitief gereserveerd heeft wordt u elke week via mail op de hoogte gehouden met leuke foto’s van uw kleine zonneschijn. Onze kittens mogen pas bezocht worden zodra ze 6 weken oud zijn.


Wij behouden ons het recht om kittens bij de door ons uitgekozen eigenaars te plaatsen. Als u een kitten wilt reserveren wil dit nog niet zeggen dat u bovenaan de lijst staat, na kennismaking maken wij de beslissing pas definitief. U kunt ons ook een bezoek brengen voordat de kittens geboren zijn. Mochten wijzelf een kitten uit een van onze combinaties aan willen houden, zullen wij hier ook de eerste keus uit hebben.


Onze kittens worden met een rechtsgeldig document verkocht (verkoopcontract - samengesteld door de Dutch Royal Ragdoll Club), waarin alle gemaakte afspraken, de rechten en plichten van koper en verkoper en garanties zwart op wit staan, zodat achteraf hierover geen onduidelijkheid kan ontstaan. U kunt natuurlijk het verkoopcontract, op uw gemak, ook vooraf inzien voordat u deze ondertekend.


Beide birmaan ouders worden jaarlijks getest op FeLV/FIV. HCM/PKD echo zullen onze birmanen op een leeftijd van 12 maand voor het eerst krijgen, deze worden bij de poezen elk 2 jaar herhaald tot de leeftijd van 5 a 6 jaar, vanaf die leeftijd is het aannemelijk dat de kat vrij is.


Onze kittens krijgen bij hun verhuizing ook een leuke kitten -cadeaubox mee vol met informatie, tips en kittenvoeding, inclusief zijn/haar eigen kattenbedje met naam en leuke kattenspeeltjes.


______________________________________


Wat u niet moet vergeten…!


Dat deze birmanen hobby ons NIET rijk maakt, wij maken er dus ook GEEN winst op, wij maken een hele hoop onkosten en steken heel veel tijd, liefde, aandacht en verzorging in onze lieve kleintjes en hun ouders. Omdat.....heel simpel: onze kleine en grote schatten zijn dat waard!


Over de prijs van een kitten valt niet te onderhandelen elke kitten heeft zijn of haar eigen vaste prijs.

De onkosten die wij als fokker maken zijn zeer hoog u moet hierbij denken aan: consult van de dierenarts, inentingen, ontwormingsmiddelen, ontvlooi middelen, de chip’s, EU paspoorten, stambomen, de papier incl. inkt winkel, kattenbakvullingen en vooral het premium voer en elke dag vers vlees niet te vergeten.


Dat het soms ook eens niet goed kan gaan met een kitten, sommige kittens krijgen wel eens last van diarree, uitdroging of een griepje waardoor er een dierenarts ingeschakeld moet worden. Zodat er van groot belang medicatie nodig is,  speciaal voeding en waardoor de kitten ook extra en speciale aandacht van ons krijgt,… we willen tenslotte toch dat het kleintje zich weer snel fijn, fit en gezond voelt!!


De onkosten die gemaakt worden voor en na de bevalling, en soms tijdens de bevalling van de moederpoes en de kittens, denk hierbij aan de onkosten voor de dierenarts en de benodigdheden voor de bevalling. De testen die nodig zijn voor er een dekking kan plaatsvinden. De reis naar de dekkater en de onkosten voor de dekkater. Dat de moeder van de kittens extra goede zorg en voeding nodig heeft om gezond en fit te blijven voor haar lieve baby’s en hierdoor volop lekkere en gezonde melkvoeding kan blijven geven, het is daarnaast tevens ook van groot belang dat zij de kittens, naast de vaste voeding die ze krijgen zodra ze 4 weken oud zijn, kan blijven verzorgen tot ze mogen verhuizen.


De uren die wij steken om bv. telefoontjes en e-mails te beantwoorden, tijd vrij maken voor de visites van mensen die geïnteresseerd blijken te zijn in een van onze kittens, het zoeken naar gezinnen waarvan wij vinden dat onze kittens daar met liefdevolle, open en warme armen ontvangen worden. De tijd die wij steken in het bijhouden van onze website omdat wij u graag onze bijzondere mooie en lieve schatten willen laten bewonderen.


Wij fokken birmaantjes met al onze liefde en passie,  wij proberen er alles aan te doen, wat in ons vermogen ligt, om onze lijn mooi en zuiver te houden,…zodat wij u naar wij hopen (en met het besef dat het levende wezentjes zijn), een gezond, mooi, super lief en goed gesocialiseerde kitten met een aantrekkelijk temperament kunnen meegeven!

Kittenbeleid